سونوگرافی آنومالی چیست و چه زمانی انجام می گردد؟

سونوگرافی آنومالی چیست و چه زمانی انجام می گردد؟ به سونوگرافی گفته میشود که در سه ماهه دوم بارداری یعنی از هفته ۱۳ تا ۲۸ بارداری انجام می شود و معمولا این سونو در هفته های ۱۸ تا ۲۰ بارداری انجام میشود که در آن محل قرار گرفتن جنین، شکل و اندازه صورت و دست ها را نشان میدهد و یک تصویر کلی از جنین را به خوبی در این سونوگرافی میتوانید ببینید در واقع تک تک اعضای حیاتی جنین مثل قلب و مغز و کلیه و معده و غیره مورد بررسی قرار میگیرد و هرگونه ناهنجاری مثل سوراخ های قلب، بطن های مغز و غیره نیز چک میشود. این سونو گرافی در اواسط بارداری برای کنترل رشد خوب و سلامتی فرزند توصیه می شود.

 

نکته مهم  این است  که هدف از این اسکن، بررسی سلامت کودک شما و تعیین جنسیت کودک است و همانطور که در بالا اشاره نموده ایم در این اسکن سونوگرافر رشد کودک و سلامت اندام های حیاتی بدن و ساختار قسمت های مختلف بدن را بررسی کند. در واقع این اسکن برای شناسایی و ارزیابی هر اختلال قابل توجهی که کودک ممکن است در هر یک از قسمتهای بدن داشته باشد استفاده می شود و همچنین موقعیت جفت، بند ناف و مایع آمنیوتیک اطراف نوزاد را بررسی می کند. این اسکن همچنین به عنوان اسکن مورفولوژی یا اسکن هفته ۲۰ بارداری شناخته می شود.

 

سونوگرافی آنومالی چیست و چه زمانی انجام می گردد؟

سونوگرافی آنومالی چقدر دقیق است؟

سونوگرافی آنومالی در اواسط بارداری بسیار حائز اهمیت میباشد زیرا نتایج سونوگرافی آنومالی نشان دهنده پیشرفت کودک در رحم و کمک به تعیین گراف رشد فرزند است و به تشخیص زودهنگام بیماری های کودک در حال رشد کمک بسیاری میکند. در واقع نتایج  حاصل شده از این اسکن نشان می دهد که کودک در حال رشد به طور عادی و به طور معمول در سرعت های معمول در حال رشد است. در صورت نقص، دکتر شما در مورد اقدام اصلاحی که می تواند برای حل هر گونه انحراف کودک از گراف رشد منظم مورد بحث قرار گیرد بحث خواهد کرد.

در این باره میتوان گفت سونوگرافی آنومالی معمولا دقیق هستند و تصویری واضح نشان می دهند. با این حال، همیشه لازم نیست که اسکن ۱۰۰٪ دقیق باشد و نتایج صحیح را در همه زمان ها نشان دهد. زیرا تشخیص ناهنجاری ها در کودک، مخصوصا در اندام های حیاتی، دشوار است و یک اسکن آنومالی ممکن است مشابه باشد یا خیر و ممکن است چندین بار اسکن تکرار شود تا تصویر واضح از جنین بدست بیاید و در این خصوص معمولا به والدین گفته می شود نتایج اسکن ممکن است ۱۰۰٪ دقیق نباشد.

نحوه انجام سونوگرافی آنومالی

سونوگرافی آنومالی یک سونوگرافی با روند عادی می باشد و هیچ گونه آماده سازی خاصی نمی خواهد، فقط کافی است که مثانه پر باشد زیرا با مثانه خالی انجام نمیشود و بهتر است  ۱ لیتر مایعات قبل از انجام بنوشید، در واقع مایع موجود در مثانه، به تکنسین کمک می کند که بهتر فرزندتان را ببینید.
در این سونوگرافی از شکم ناحیه ناف تا استخوان لگن را اسکن میکند پس کار پیچیده ای نمی باشد فقط در زمان سونوگرافی آنومالی، روی یک میز دراز می کشید و سونوگرافی کننده، مبدل را روی شکمتان به حرکت در می آورد. تصاویر فرزندتان روی صفحه، نمایش داده میشود.

حتما بخوانید : انواع سونوگرافی

 

کاربردهای سونوگرافی آنومالی

سونوگرافی آنومالی دارای کاربردهای متعددی است که سبب تحول زیادی  در مامایی و در مراقبت های بهداشتی از مادر و جنین و نیز مراقبت های دوران بارداری شده است.  در این سونوگرافی بسیاری از ناهنجاری هایی را که منجر به اختلال شکل بدن جنین که در رحم مادر به سر میبرد را تشخیص داد. از قبیل بزرگی سر جنین، عدم تشکیل مغز در جنین، شکاف های ستون فقرات و بیرون زدگی نخاع، ناهنجاری های گوارشی و اختلالات کلیوی در جنین اشاره نمود.

متخصص هنگام سونوگرافی آنومالی، لیستی از اختلالاتی را در اختیار دارد که باید کنترل شود. این اختلالات ممکن است خیلی جدی باشد و حیات جنین را تهدید کند یا ممکن است اختلالی باشد که پس از به دنیا آمدن نوزاد قابل درمان است. بسیاری از اختلالات نظیر آنانسفالی، مشکلات ناحیۀ شکم، دست و پا و نقص‌های لولۀ عصبی و حتی مشکلات کلیه به احتمال زیاد تشخیص داده می‌شود. اما برخی اختلالات نظیر مشکلات قلبی و عروقی یا هیدروسفالی، انسداد دستگاه گوارش یا فتق دیافراگم فقط در نیمی از موارد این مرحله تشخیص داده می‌شود. اگر هنگام اسکن، اختلالات قابل درمانی تشخیص داده شود، متخصص به پزشک اطلاع خواهد داد تا به محض به دنیا آمدن نوزاد، مراقبت‌های لازم را از او به عمل آورند و درمان را آغاز کنند. بسیاری از اختلا‌لات موجود در لیست متخصص بسیار نادر است و جای نگرانی وجود ندارد.

در سونوگرافی آنومالی، تک تک اعضای حیاتی جنین مثل قلب و مغز و کلیه و معده و . بررسی میشود.

 

 تشخیص سونوگرافی آنومالی در چه چیزهایی می باشد :

  • ضربان قلب جنین که در آن سونوگرافر ضربان قلب جنین در حال رشد و عملکرد درست آن و تمام شریان ها و رگ های خونی که خون را از قلب حمل می کنند بررسی می شود.
  • چهره جنین که در آن سونوگرافر شکاف لب را مورد بررسی قرار میدهد که البته تشخیص آن کی دشوار است و امکان اینکه در اسکن مشخص نشود هم گاها وجود دارد.
  • بررسی کلیه ها که در آن سونوگرافر کلیه های جنین و پر یا خالی بودن مثانه او را بررسی می کند. در صورتی که مثانه در ابتدای آزمایش خالی باشد، در صورت پر شدن آن در طول اسکن مشاهده آسان تر می شود.
  • بررسی سر جنین که در آن سر جنین و در صورت وجود مشکلات مغزی نیز بررسی میگردد.
  • برسی ستون فقرات جنین در آن سونوگرافر به بررسی رشد ستون فقرات کودک و پوست پشت - ستون فقرات که  به درستی پوشش داده شده یا خیر میپردازد.
  • برسی دست و پا جنین سونوگرافر رشد دست ها، پاهای کودک را بررسی می کند تا از درستی آن اطمینان حاصل کند.
  • برسی شکم جنین در واقع سونوگرافر دیواره شکم را مورد بررسی قرار میدهد تا اطمینان حاصل کند که تمام اندام هایی جلویی را پوشش میدهد یا خیر و همچنین معده جنین را مورد بررسی قرار میدهد.
  • بررسی مایع امنیوتیک که در آن سونوگرافر مایع آمنیوتیک پیرامون نوزاد را بررسی می کند تا مطمئن شود به قدر کافی مایع وجود دارد.
  • بررسی موقعیت جنین.

این بررسی بسیار حائز اهمیت است و در آن سونوگرافر موقعیت جفت رابررسی میکند. چنانچه جفت در قسمت پایین رحم قرار داشته باشد، پزشک این موضوع را به شما اطلاع خواهد داد. این وضعیت به عنوان افتادگی جفت شناخته شده است، و در سه ماهه سوم سونوگرافی دیگری برای مشاهده محل جفت در رحم و اطمینان از دور بودن آن از دهانه رحم توصیه می شود. جفت پایین حتی در سه ماهه سوم ممکن است خونریزی بیش از حد را در هنگام زایمان ایجاد کند، اما جفت پایین در طول هفته ۱۸ - ۲۰ بارداری باعث ایجاد نگرانی نمی شود.

 سونوگرافر در سونوگرافی آنومالی قسمت های بدن جنین را در حین اسکن اندازه گیری می کند و این قسمت ها را با رشد استاندارد در آن دوران بارداری مقایسه می کند.

 

سونوگرافر معمولا قسمت هایی را که در زیر به آن اشار میکنیم را مورد بررسی قرار میدهد :

  • دور سر (HC)
  • دور شکم (AC)
  • استخوان ران (FL)
  • بررسی مقدار طبیعی بزرگترین قطر جنین (BPD)

 

سونوگرافی آنومالی چیست و چه زمانی انجام می گردد؟


drhodaee سونوگرافی ,جنین ,بررسی ,های ,اسکن ,آنومالی ,سونوگرافی آنومالی ,که در ,در آن ,می شود ,ممکن است ,آنومالی سونوگرافی آنومالی ,سونوگرافی آنومالی سونوگرافیمنبع

عفونت پستان

ترشح پستان

درد پستان

بزرگی غدد لنفاوی

توده پستان

کیست پستان

فیبروآدنوم

مشخصات

آخرین جستجو ها

ورزش 90 نماینده انحصاری محصولات هانا آمریکا در ایران ارزان کده خبرهای روز از ایران و جهان کمپانی مجازی کشتی کج ارائه طرح توجیهی خرید انواع نایلون شیرینگ فیلتر شنی راستی لونه